Od 14.8. do 20.8. smo organizirali in izvedli tradicionalni poletni tabor v Bohinju. Letos nas je bilo veliko (42), prihajali smo iz različnih družbenih in socialnih okolij, kar pa ni bilo opaziti, saj se ne oziramo na razlike med nami ampak tvorimo skupnost, kjer smo enakovredni in odvisni drug od drugega. Vsak prispeva svoj delež k skupnemu blagostanju in dobremu počutju.

Sodelujemo pri opravilih, si pomagamo ter se dogovarjamo in pogajamo glede dnevnega reda, pravil in organizacije skupnega časa.

Spodbujamo aktivnost, izzive in povezanost z naravo, zato smo šotorili na jasi sredi gozda, vsak dan veliko hodili in se preizkušali v raznih dejavnostih: plezanje na naravni steni, vožnja s kanuji, supi in kajaki po Bohinjskem jezeru, kopanje v Bohinjskem jezeru,  vzpon na Vogar, pohod okoli Bohinjskega jezera in do slapu Savica. Marsikdo se je moral pošteno potruditi pri soočanju s kakšnim od dnevnih izzivov.

Projekt so na različne načine podprle in omogočile številne organizacije: Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, Pedagoška fakulteta Ljubljana,  Vzgojno-izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, Center Janeza Levca,  Dijaški dom Postojna, CSD Šiška, PGD Stožice in Pac Sports.

Zahvala vsem in vsakomur za zaupanje, podporo in sodelovanje.