Nagovor ravnateljice

V veliko veselje nam je, da ste se odločili obiskati spletno stran Dijaškega doma Bežigrad.

mag. Nataša Erjavec

Ravnateljica

Informacije, ki smo jih pripravili za vas, so namenjene predvsem dijakinjam in dijakom, ki bivajo v domu, bodočim srednješolkam in srednješolcem, staršem, potencialnim gostom Youth Hostel-a, ki deluje v času počitnic.

Prav gotovo boste zanimive stvari našli zase tudi tisti, ki vas preprosto zanima kako poteka življenje v našem domu ali bi si želeli ogledati katero od številnih in zanimivih domskih prireditev. Dijaški dom Bežigrad spada med največje slovenske domove. V času pouka najde pri nas streho nad glavo več kot tristo dijakinj in dijakov ter nekaj študentk in študentov.

Da pa mladi pri nas ne najdejo le »strehe nad glavo« poskrbimo vsi zaposleni, saj se trudimo s svojim delom pomembno prispevati k dobremu počutju vseh v domu. Dekletom in fantom zagotavljamo varno in ustvarjalno okolje. Nudimo jim oporo na poti odraščanja, učno pomoč, svetujemo, zagotavljamo možnosti za kvalitetno izrabo prostega časa… Ob koncu šolanja največkrat odidejo kot mladi, samostojni odrasli ljudje, polni vtisov iz življenja v dijaškem domu. Mnogi se radi vračajo. Včasih na obisk ali kot študenti, gostje in veliko let kasneje kot starši, ko pripeljejo v dom svoje otroke, bodoče dijake.

Vabim vas, da nas obiščete tudi vi. Pri nas boste vedno lepo sprejeti. Potrudili se bomo, da boste dobili odgovore na vaša vprašanja.

mag. Nataša Erjavec, ravnateljica