Cenik bivanja

Cena bivanja v domu je sestavljena iz stroškov za prehrano in stroškov bivanja. Oblikuje jo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in sicer za 22 delovnih dni v mesecu, kar znaša 256,79 €. V primeru, ko ima mesec manj (več) kot 22 delovnih dni, se cena oskrbnine temu primerno zniža (zviša), tako da se odšteje (prišteje) dnevna vrednost prehrane. 

Plačevanje obveznosti prek direktne bremenitve-trajnika

Spoštovani starši/skrbniki,

dom omogoča plačevanje obveznosti prek direktne bremenitve – trajnika. V primeru, da razmišljate o vzpostavitvi, vas prosim, da preberete spodnje vrstice.

Gre za enega najugodnejših in tudi najpreprostejših načinov plačevanja položnic. S plačilom prek direktne bremenitve vašega osebnega računa (SEPA trajnik) boste zmanjšali stroške plačevanja položnic in prihranili čas. Plačilna storitev direktna bremenitev (t. i. trajnik) vam omogoča enostavno samodejno plačevanje računov. S soglasjem za direktno bremenitev pooblastite dijaški dom, da prek banke mesečno neposredno bremeni vaš tekoči račun v višini zneska izdanega računa. V splošnem velja, da bo položnica na tak način plačana najugodneje, poleg tega vam ni potrebno skrbeti, če boste račun pozabili plačati . Za vas je najpomembneje, da imate na dan, ko se trajnik izvede (18. v mesecu), na računu dovolj sredstev, sicer transakcije ne bo. Za stanje na računu skrbite sami. Preden se odločite za plačevanje obveznosti na tak način, se pri banki pozanimajte o strošku izvedbe transakcije, saj banke računajo različne provizije. Nadomestilo za izvedbo posameznega naloga direktne bremenitve obračuna banka v skladu s cenikom, ki je neodvisen od dijaškega doma. Vzpostavitev direktne bremenitve je brezplačna. Vse kar morate storiti je, da izpolnite obrazec in ga posredujete v knjigovodstvo dijaškega doma. Bremenitev lahko kadarkoli prekličete.