Odbojka

Namenjena je fantom in dekletom, ki že obvladajo osnovne odbojkarske veščine in pravila igre in imajo veselje do ekipne igre in rekreativnega druženja. 

Posamezne treninge oblikujemo sproti glede na udeležbo in predznanje udeležencev.  Po začetnem ogrevanju, v katerega vključimo izpopolnjevanje posameznih igralnih prvin: servis (spodnji in zgornji), sprejem servisa, podaja ob mreži, udarec, blok, sprejem udarca, nadaljujemo z igro v mešanih ekipah, ponavadi na dveh igriščih sočasno, preko katere udeleženci izpopolnjujejo tehnično taktične elemente igre, vadijo uigravanje in usklajevanje.

V začetku oktobra tradicionalno začnemo z domskim odbojkarkim tunirjem med ekipami vseh vzgojnih skupin, ki je letos potekal že enajsto leto zapored in traja do konca novembra. Ponavadi sodeluje od 12 do 14 ekip, ki jih z žrebom razdelimo v tri tekmovalne skupine, znotraj katerih se ekipe najprej pomerijo vsaka z vsako. Dve najboljši iz vsake skupine se uvrstita naprej in teh šest ekip se ponovno sreča vsaka z vsako znotraj dveh tekmovalnih skupin, prav tako določenih z žrebom. V finalu se prvouvrščena ekipa iz prve tekmovalne skupine pomeri z drugo uvrščeno iz druge in obratno. Zmagovalni ekipi igrata za 1. mesto, poraženi pa za 3. mesto. Najboljšim trem ekipam podelimo priznanja in simbolične nagrade, finale pa zaključimo s pogostitvijo s pizzami za vse sodelujoče ekipe in prostovoljce pri organizaciji.

Skozi tedenske treninge in turnir potem sestavimo dekliško in fantovsko ekipo, ki predstavlja naš dom na regijskem in medregijskem tekmovanju dijaških domov. Pred tekmovanji namenimo nekaj treningov tehnično taktični pripravi in usklajevanju znotraj ekip in v ta namen organiziramo še kakšno prijateljsko tekmo z ekipami drugih dijaških domov v Ljubljani.

Termin: vsako sredo od 18:00 do 20:00 v telovadnici SGGOŠ

Mentor: Petra Zanjkovič