Naše posebnosti

Mešane vzgojne skupine

S projektom mešane skupine smo začeli pred nekaj leti in po nekaj generacijah sožitja dijakinj in dijakov lahko rečemo, da nam je uspelo vnesti v skupine novo dinamiko, hkrati pa zmanjšati nekatere slabosti, ki so prej pestile naš dom. Mešana skupina v našem dijaškem domu pomeni, da bivajo dijaki in dijakinje skupaj v isti etaži, vendar ločeni po sobah. Vsaka soba pa ima svojo kopalnico. V mešanih skupinah se dijaki zelo dobro počutijo, sodelujejo in si medsebojno pomagajo. 

np_mesane_skupine
np_sobi

Garsonjere

Že nekaj let v Dijaškem domu Bežigrad ne boste več našli sobe brez lastne kopalnice. Vsi dijaki in dijakinje imajo v svojih sobah kopalnice in s tem večjo intimnost. Večina sob je dvoposteljnih, kar omogoča tudi lažjo organiziranost pri učenju. Kjer so sobe troposteljne, je več dodatnih prostorov, ki nudijo možnost učenja ali sprostitve. Vsaka vzgojna skupina ima svojo učilnico, kjer se dijaki lahko z dovoljenjem vzgojitelja učijo tudi ob bolj poznih urah in pri tem ne motijo svojih sostanovalcev.

Zelena okolica

Obkroža nas dokaj mirno okolje v sicer živahnem predelu Ljubljane. Okrog nas je veliko zelenja s čimer se lahko pohvali malokatera stavba v Ljubljani. Na eni strani se z oken sob odpira pogled na precej velik park, s sprehajalnimi stezami in klopmi. Obkroženi smo z zelenicami in različnimi vrstami dreves, sredi dijaškega pa doma je velik atrij z manjšim odrom, kjer se ob toplejših mesecih odvijajo različne prireditve.

 

np_okolica