Novi logotip je zasnovan na načelih modularnosti in barvne raznolikosti, s subtilno asociacijo na lego kocke. Ta simbolni element predstavlja ohranjanje otroške radovednosti in igrivosti dijakov, ki se kljub procesu odraščanja razvijajo v edinstvene posameznike.

Premišljeno izbrana močna barvna paleta odseva živahnost mladosti in ustvarjalni duh dijaške skupnosti. V samem znaku so jasno prepoznavne inicialke dijaškega doma, kar krepi prepoznavnost in identiteto ustanove.

Modularni dizajn znaka ponazarja pomembnost sodelovanja in povezanosti med dijaki. Vsak posameznik s svojim prispevkom bogati mozaik dijaške skupnosti Bežigrad, kar se odraža v pestrosti in bogastvu izkušenj, ki jih dom ponuja svojim dijakom.

Nov logotip Dijaškega doma Bežigrad Ljubljana predstavlja sodobno in dinamično vizualno identiteto, ki odraža vrednote našega doma in poudarja pomen skupnosti, ustvarjalnosti in osebne rasti dijakov.

Prepričani smo, da bo nov logotip postal prepoznaven simbol dijaškega doma in ponos vseh, ki so del naše skupnosti.

Novi logotip bomo uradno začeli uporabljati z naslednjim šolskim letom. Vabljeni, da skupaj z nami odkrijete in soustvarjate novo poglavje naše zgodbe!