Humanitarni projekt , ki je nastal na pobudo dijakinje 17 let nazaj.

To je akcija, ki združuje dva namena: v dijaškem domu organiziramo zabavne in zanimive dogodke s katerimi popestrimo prednovoletni praznični čas v našem domu, hkrati pa zbiramo prispevke s katerimi pomagamo Rdečemu križu Slovenije kupiti darila za otroke iz socialno šibkih družin. Akcijo smo letos organizirali že šestnajstič in v preteklosti smo tako uspeli polepšati praznike že mnogim otrokom.

Letos smo ob 7 prireditvah in dogodkih: gledališka predstava Pionirskega doma, Licitacija slaščic, Božični kino, Tombola, Vožnja z ladjico po Ljubljanici, Pop up štant in Večer glasbe in smeha zbrali kar 1347,23 eur.

V preteklih letih smo na koncu organizirali tudi tisti najlepši dogodek v tej akciji, obdarovanje otrok. Dijaki Srednje vzgojiteljske šole Ljubljana so pripravili gledališko predstavo za otroke, Rdeči križ je pripeljal darila mi pa smo poskrbeli za Dedka Mraza in njegove pomočnike, ki so skrbeli, da so prav vsi otroci dobili darila. Letos pa to žal ni bilo izvedljivo, zato smo denar izročili predstavnicam Rdečega križa, ki bodo poskrbele, da bodo vsi otroci obdarjeni.

Hvala vsem, ki ste prispevali, vsem sponzorjem in donatorjem, vsem, ki ste obiskali katero od prireditev in vsem, ki ste pomagali te prireditve organizirati.