mesane skupine

S projektom mešane skupine smo začeli pred nekaj leti in po nekaj generacijah sožitja dijakinj in dijakov lahko rečemo, da nam je uspelo vnesti v skupine novo dinamiko, hkrati pa zmanjšati nekatere slabosti, ki so prej pestile naš dom. Mešana skupina v našem dijaškem domu pomeni, da bivajo dijaki in dijakinje skupaj v isti etaži, vendar ločeni po sobah. Vsaka soba pa ima svojo kopalnico. Skupni prostori so kuhinja, dnevni prostor, ponekod pa je ločena tudi učilnica. V mešanih skupinah se dijaki zelo dobro počutijo, sodelujejo in si medsebojno pomagajo. Večinoma so v skupinah dijaki iste šole in istih razredov, kar jim olajša izpolnjevanje vsakodnevnih nalog.

garsonjere

Že nekaj let v Dijaškem domu Bežigrad ne boste več našli sobe brez lastne kopalnice. Vsi dijaki in dijakinje imajo v svojih sobah kopalnice in s tem večjo intimnost. Večina sob je dvoposteljnih, kar omogoča tudi lažjo organiziranost pri učenju. Kjer so sobe troposteljne, je več dodatnih prostorov, ki nudijo možnost učenja ali sprostitve. Vsaka vzgojna skupina ima svojo učilnico, kjer se dijaki lahko z dovoljenjem vzgojitelja učijo tudi ob bolj poznih urah in pri tem ne motijo svojih sostanovalcev. Dijakom je na voljo tudi več sob za druženje ter popolnoma opremljene kuhinje, kjer si lahko pripravijo čaj ali občasno kaj skuhajo.

zelena okolica

Nekaj postaj z mestnim avtobusom številka 6, 8 ali 11 in avtobus vam ustavi za Bežigradom. Lahko izstopite pri Plečnikovem stadionu ali pri Mercatorjevi stavbi in po nekaj korakih se vam odpre pogled na park. Zadaj za parkom, dokaj umaknjeno od Dunajske ceste, boste našli Dijaški dom Bežigrad Ljubljana.

Obkroža nas dokaj mirno okolje v sicer živahnem predelu Ljubljane. Okrog nas je veliko zelenja s čimer se lahko pohvali malokatera stavba v Ljubljani. Na eni strani se z oken sob odpira pogled na precej velik park, s sprehajalnimi stezami in klopmi. Obkroženi smo z zelenicami in različnimi vrstami dreves, sredi dijaškega pa doma je velik atrij z manjšim odrom, kjer se ob toplejših mesecih odvijajo različne prireditve. V atriju je postavljena tudi mreža za odbojko in miza za namizni tenis. Atrij ob toplejših dneh služi tudi kot jedilnica na prostem.