cirkus

Cirkus je privlačen in ustvarjalen medij, ki spodbuja sodelovanje, krepi medsebojno zaupanje, razvija koordinacijo, koncentracijo, sproščenost in nudi obilico zabave. Dijaki se boste na delavnicah srečali z različnimi cirkuškimi veščinami, kot je žongliranje, diabolo, prilagojena tradicionalna borilna veščina s palico in vrtečimi kroglami poi, vrvohodstvom, akro – jogo, partnerskimi akrobacijami, grajenjem človeških piramid in še kakšno zanimivo cirkuško vragolijo.
Radovedneži, ki imajo dovolj poguma, da se pridružijo delavnici, z malo vztrajnosti spoznajo čarobnost cirkusa. Na delavnici se udeleženci srečajo s pestrim naborom zelo raznolikih rekvizitov in veščin. Ene so za močne, druge za natančne, tretje za sproščene in igrive in tako vsakdo lahko najde veščino, ki ga posebej pritegne in očara. Na delavnicah lahko trenira bodisi bolj športno, ali bolj umetniško. Lahko trenira sam in se potopi v svoj svet ali se nasmeje v skupini. Cirkus je idealna sprostitev med učenjem ali kadar smo napeti, saj med žongliranjem ali med hojo po vrvi težko razmišljamo o vsakodnevnih skrbeh.

Najbolje, da se prepričate sami in se pridružite cirkuški delavnici. V zimskem času se delavnica prične vsak torek ob 19:45, v 7. etaži A stavbe. Poleti se prestavimo v atrij ali v park. Dijaki se lahko pridružijo tudi odprtim delavnicam CIRKOKROGA, ki potekajo ob sredah v zadnji telovadnici Pedagoške fakultete od 18h do 21h.