OBVESTILO O IZBORU LOGA ZA HOODIE

Sporočamo, da je komisija za izbor slike/ napisa v okviru »HOODI 2019« izbrala najbolj izvirno idejo, ki pa ni bila likovno dovolj izdelana. Po neuspelih poskusih, da bi idejo spravili v tehnično in likovno dovolj dovršeno podobo, smo se na seji vzgojiteljskega zbora odločili, da ne izberemo nobenega predloga. Na puloverjih bo tako le jubilejni znak, 70 let DDB-ja.

Hvala za razumevanje.

Mag. Nataša Erjavec, ravnateljica

MOJ DOM

Oglejte si igrano-dokumentarni film, ki je nastal ob 70. obletnici Dijaškega doma Bežigrad Ljubljana. Film so ustvarili dijaki, zaposleni in bivši zaposleni. Želimo vam prijeten ogled filma.

HOODIE NATEČAJ

VABILO NA ROJSTNI DAN

 

INFORMATIVNI DAN 2019

Informativni dan v Dijaškem domu Bežigrad Ljubljana bo potekal v petek, 15. 2. 2019, od 8:00 do 19:00 in v soboto 16. 2. 2019, od 8:00 do 13:30.

Vsi, ki želite bivati pri nas izpolnite Prijavnico za sprejem v dijaški dom in jo pošljite na naš naslov do 2. 4. 2019. Prijavnico lahko dobite s klikom na povezavo, pri nas v domu ali v knjigarni. Prijavnico lahko oddate le v en dijaški dom.

Vpis v Dijaški dom Bežigrad Ljubljana bo potekal v istem času kot vpis v srednje šole. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonskih številkah (01) 5342-867 in (01) 5340-061.

AVTOMATSKI EKSTERNI DEFIBRILATOR (AED)

Pri srčnem zastoju je ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje! Zato smo Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola ter Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana namestili avtomatski eksterni defibrilator (AED), prenosno elektronsko napravo, ki je sposobna zaznati zastoj srca ter ga s pomočjo električnega sunka ponovno pognati.

Aparat, namenjen širši uporabi se nahaja na steni Srednje vzgojiteljske šole, Gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana, v neposredni bližini ostalih dveh zavodov. Namen skupnega dobrodelnega projekta je pomagati sočloveku v stiski, ko gre za življenje.

 

 

 

 

 

 

IZBRANI LOGOTIP NA NATEČAJU "70 LET"

Dne 6.10.2018 se je sestala komisija, ki je pregledala 5 prispelih vlog za izbor logotipa »70 let«. Vse vloge je ocenila in glede na kriterije izbrala predlog logotipa dijakinje Laure LAVRIČ CASCIO.

Obrazložitev izbranega logotipa:

Logo sestoji iz treh delov in sicer iz grafičnega simbola oz. obstoječega znaka, pripisa »70 let« ter grafične upodobitve dijakov. Slikovna podoba predstavlja, da smo s skupnimi močmi prišli do tu kjer smo in da skupaj tudi zremo v prihodnost.

Logotip se bo uporabljal na promocijskih gradivih.

Vsem avtorjem se zahvaljujemo za sodelovanje na natečaju.

 

NATEČAJ ZA IZDELAVO LOGOTIPA

 

Obstoječi logotip v .psd obliki: klik

OBVESTILO O NASTANITVI V DIJAŠKI DOM

Spoštovani starši, spoštovani/-a dijak/–inja!

Počitnice se počasi iztekajo in približuje se čas, ko se bo potrebno ponovno vrniti v šolske klopi. Želeli bi, da bi vrnitev v šolske klopi potekala prijetno.

Vabimo Vas k nastanitvi v Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, ki bo v NEDELJO, 2. 9. 2018, novi dijaki ob 15.00 uri, stari dijaki ob 17.00 uri v jedilnici dijaškega doma. Najprej bomo imeli krajši informativni oz. predstavitveni sestanek, nato pa Vas bo sprejel matični vzgojitelj dijaka/nje.

Ob prihodu naj dijaki/-nje s seboj prinesejo 1 fotografijo, na katero na zadnjo stran čitljivo, s tiskanimi črkami napišite svoje ime, priimek, in copate.

Dom nudi dijaku celotno oskrbo (zajtrk, kosilo in večerjo) ter uporabo domske posteljnine. Osebno garderobo nosijo dijaki/-nje vsak teden domov.

OPOZORILO: Na dan sprejema , 2. 9. 2018, prehrane še ni.

Želimo vam prijeten preostanek počitnic.

POMEMBNI DATUMI IN INFORMACIJE O PRIJAVI IN VPISU

Informativni dan v Dijaškem domu Bežigrad Ljubljana bo potekal v petek, 9. 2. 2018, od 9:00 do 18:00 in v soboto 10. 2. 2018, od 9:00 do 14:00.

Vsi, ki želite bivati pri nas izpolnite Prijavnico za sprejem v dijaški dom in jo pošljite na naš naslov do 5. 4. 2018. Prijavnico lahko dobite s klikom na povezavo, pri nas v domu ali v knjigarni. Prijavnico lahko oddate le v en dijaški dom.

Vpis v Dijaški dom Bežigrad Ljubljana bo potekal v istem času kot vpis v srednje šole. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonskih številkah (01) 5342-867 in (01) 5340-061.

FINALNI DEL TEKMOVANJA V MALEM NOGOMETU

V sredo, 10.1. 2018, se je pri nas odvijalo tekmovanje v malem nogometu med dijaškimi domovi.

Naš dom so zastopali naslednji igralci:

Mitja Mohar-vratar
Hazret Dulić
Ervin Ćehić
Jaka Suban
Blaž Stopar
Jasmin Ekić
Muhamed Taletović

V prvi tekmi smo premagali DD Vič z 2:1. Igrali smo slabo in nepovezano. V tej tekmi se je poškodoval naš vratar Mitja, ki je v nadaljevanju kljub temu branil, ker nismo imeli menjave.

V drugi tekmi so dijaki igrali odličen nogomet, proti DD Šiška vodili s 3:1 do tretje minute pred koncem, ko je steber obrambe, Hazret dobil močan udarec v nos, zakrvavel. Dobili smo dva zadetka in se z DD Šiška razšli s 3:3.

V tretji tekmi smo se borili za prvo mesto. Imeli smo poškodovanega vratarja in delno okrevajočega Hazreta. Večkrat nam je zmanjkalo nekaj centimetrov do zadnje podaje, gola. Igrali smo dobro, čvrsto. Toda DD Tabor, kjer je igralo nekaj reprezentantov Slovenije v futsalu, smo na koncu morali priznati, da so boljši. V zadnjih štirih minutah smo dobili 3 gole in izgubili s 4:0 .

Na koncu smo zaradi slabše gol razlike zasedli 3. Mesto.

PROGRAM NADALJNJE VZPOSTAVITVE IKT INFRASTRUKTURE V VZGOJI IN IZOBRAŽEVANJU

 

 

V letu 2017 je Arnes začel z izvajanjem štiriletnega Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju, ki smo ga krajše poimenovali Slovensko izobraževalno omrežje – 2020 oz. SIO-2020. V okviru Programa bodo vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) sofinancirali izgradnjo brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme. V program smo se vključili tudi v Dijaškem domu Bežigrad Ljubljana.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Delež sredstev bomo prispevali sami. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os 10: Znanje, spretnost in vseživljenjsko učene za boljšo zaposljivost; prednostna naložba 10.3: Vlaganje v izobraževanje, usposabljanje in poklicno usposabljanje za spretnosti in vseživljenjsko učenje z razvojem infrastrukture za izobraževanje in usposabljanje, specifični cilj: Izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju.

V Dijaškem domu Bežigrad Ljubljana bomo izvajali posodobitve na naslednjih področjih:

zgradnja brezžičnih omrežij

  • Izgradnja brezžičnih omrežij na VIZ bo potekala v naslednjih treh letih (2018, 2019 in 2020).
  • Nova omrežja bodo ustrezala enotnim standardom, bodo ustrezno zmogljiva za izvajanje dejavnosti VIZ, načrti pa bodo narejeni tako, da bo pokritost šole čim večja.
  • Sredstva, namenjena izgradnji omrežja, bodo odvisna od velikosti in tipa VIZ. Višina sofinanciranja iz ESRR sredstev znaša 62,5 %, lastna sredstva VIZ pa 37,5 %.

Nakup nove opreme (IKT)

Razvoj e-storitev in e-vsebin

  • Razvoj e-storitev in e-vsebin, kjer bomo dopolnjevali obstoječe storitve in razvijali nove.

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Povezavo na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji:

www.eu-skladi.si

SPREMEMBA ZARAČUNAVANJA IZHODIŠČNE CENE OSKRBNINE
THE MODIFICATION OF THE STARTING PRICE FOR THE PURPOSE OF THE BOARDING FEE CALCULATION

 

ODBOJKARSKI TURNIR DDB 2017

Tudi letos smo se od oktobra do novembra srečevali med dijaki vseh vzgojnih skupin našega doma na že tradicionalnem odbojkarskem turnirju. Veseli nas, da ste tudi letos sprejeli izziv in sestavili svoje ekipe iz prav vseh vzgojnih skupin. Skupaj smo tako soustavarjali pestro in bogato športno družabno dogajanje v oktobru, ki smo ga uspešno zaključili 8.novembra 2017 z odličnim finalom.
Igrali smo po že ustaljenem sistemu, v katerem so se najprej pomerile ekipe vzgojnih skupin vsaka z vsako znotraj A, B in C stavbe. Po dve najboljši iz vsake stavbe sta se uvrstili naprej. Teh šest ekip se je ponovno srečalo vsaka z vsako v dveh tekmovalnih skupinah, ki ju je določil žreb. Letos so bile to naslednje ekipe: A1, A3, B1, B2 ter C2 in C3

Izžrebane tekmovalne skupine:
A – ekipe A3, B2 in C3
B – ekipe A1, B1 in C2

Rezultati v skupini A:
A3 : B2 – 2 : 0
1. Set: 22 : 20
2. Set: 22 : 20
A3 : C3 – 2 : 1
1. set: 24: 22
2. set: 19 : 21
3. set: 15 : 12
B2 : C3 – 2 : 0
1. set: 21 : 14
2. set: 21 : 15

Rezultati v skupini B:
A1 : B1 – 2 : 0
1. set: 21 : 19
2. set: 22 : 20
B1 : C2 – 1 : 2
1. set: 21 : 15
2. set: 14 : 21
3. set: 11 : 15

V finalu so igrali:

Za 1. mesto: ekipi A1 in A3
1.set: 25 : 13
2. set: 27 : 25

Za 3. mesto: ekipi B2 in C2
1.set: 25 : 16
2.set: 25 : 20

Končni izid:
1. mesto: ekipa vzg. skupine A1
2. mesto: ekipa vzg. skupine A3
3. mesto: ekipa vzg. skupine B2

Tekme so sodili: Mitja Mohar, Blaž Žnidaršič in Edo Ris

V finalu so igrali:
Za ekipo A1: Dominik Gašparac Kovač, Andraž Gerbec, Jan Marksl, Taras Fras, Tea Golob, Neja Iskra, Sabina Logar in Neža Škrlj
Za ekipo A3: Luka Fendre, Nino Martini, Filip Ožbolt, Žan Černilogar, Neža Drobnič in Karin Antončič
Za ekipo B2: Maša Sedej, Veronika Sikošek Brvar, Blaž Stopar, Jaka Suban, Aljaž Berglez in Jasmin Ekić (v predtekmovanju pa še Vanja Vesel, Bilal Skenderović in Tarik Skenderović)
Za ekipo C2: Tine Mlakar, Uroš Palčič, Martin Tominc, Anže Boštjančič, Neža Ocepek in Špela Verdnik (v predtekmovanju pa še Mohamed Tetičković in Eva Krštinc)
Za ekipo C3: Izak Ivančič, Toni Plus, Samo Grčar, Katja Belec, Tjaša Guštin in Meta Kovač

Čestitke in pohvala gre prav vsem ekipam, ki so pokazale veliko posrečene, kvalitetne in srčne igre! Poleg kvalitet posameznih igralcev/-lk je bila za končen izid odločilna predvsem povezanost in želja, pa tudi prisotnost in vzpodbuda matičnih vzgojiteljev.

Pri organizaciji ste sodelovali mnogi stalni in občasni prostovoljci. Posebna pohvala gre Mitji Moharju, ki je bil prisoten ves čas turnirja, večinoma v vlogi sodnika ter ostalim dijakom, ki ste prevzeli sojenje: Dominiku G. Kovaču, Blažu Žnidaršiču in Edu Risu. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste se vključevali priložnostno in z veseljem! Iskrena hvala vsem!

Vabljeni k športnemu druženju tudi v prihodnje, vsako sredo od 18:00 do 19:30 v isti telovadnici!

OBVESTILO O NASTANITVI V DIJAŠKI DOM

 

Spoštovani! 

Vabimo Vas k nastanitvi v Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, ki bo v četrtek, 31. 8. 2017

- novinci ob 16.00 uri v jedilnici dijaškega doma,

- stari dijaki ob 18.00 uri v jedilnici dijaškega doma;

Več informacij spodaj. 

 

OBVESTILO O STANJU PRIJAV NA DAN 26.4.2017

Sporočamo vam, da bomo z veliko verjetnostjo sprejeli vse kandidate, ki so oddali prijavnice do 4.4. 2017, ker smo preusmerili določeno število kandidatov v druge dijaške domove v Ljubljani.

Uradno vas bomo o tem obvestili šele v začetku junija 2017, ko bomo pridobili soglasje Ministrstva za šolstvo, znanost in šport, za možnost povečanega vpisa.

Prosimo vse dijake in dijakinje, ki že sedaj vedo, da ne bodo bivali v dijaškem domu, da nam to sporočijo  (osebno, po pošti ali po elektronski pošti).

Vse dodatne informacije lahko dobite pri  svetovalnem delavcu SAMU LESAR osebno na telefonu  01-5342-867 ali preko elektronske pošte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

OBVESTILO O STANJU PRIJAV NA DAN 11. 4. 2017

V Dijaškem domu Bežigrad Ljubljana je za šolsko leto 2017/18 trenutno prijavljenih 158 dijakov in dijakinj. Razpisali smo 110 prostih mest.
Predvidevamo, da se bo do konca avgusta 2017 izpisalo od 20-30 dijakov, podobno kot v preteklih letih. Prav tako predvidevamo, da bo nekaj dijakov in dijakinj iz šol (SVŠGL, GIM B, SFŠ, SŠOF, SZŠ,....), kjer obstaja možnost za omejitev vpisa, odstopilo od prijave v dijaški dom. Vsako leto beležimo od 5-10 dijakov, ki se izpišejo do 25.4.. Nekaj dijakov in dijakinj bomo poskušali preusmeriti v druge dijaške domove. V spodnji razpredelnici je razvidno, da je prostora v dijaških domovih v Ljubljani dovolj.

Do 25. 4. 2017, vas bomo obvestili, ali bomo izvedli omejitve vpisa. V nasprotnem primeru bomo sprejeli vse dijake,ki so oddali prijavnice v roku, do 4.4.2017.

 

 

 

DENARNA PODPORA, NAMENJENA DIJAKOM IZ SOCIALNO OGROŽENIH DRUŽIN

Domski sklad se je odločil, da bo z delom finančnih sredstev dijakom iz socialno ogroženih okolij pomagal kriti stroške bivanja v dijaškem domu. Dijaki oziroma njihovi starši lahko z VLOGO zaprosijo za enkratno denarno pomoč, ki se porabi za oskrbnino. V vlogi naj dijaki jasno navedejo okoliščine, ki utemeljujejo njihovo potrebo po nujni pomoči.

Pri ugotavljanju upravičenosti do prejema denarne pomoči se upošteva:
• socialno in zdravstveno problematiko družine oziroma okolja, iz katerega dijak prihaja,
• število nepreskrbljenih otrok v družini,
• število otrok ki so (bili) dijaki DD Bežigrad Ljubljana,
• dober učni uspeh dijaka,
• dobro vzgojno odzivnost dijaka,
• obšolske aktivnosti dijaka,
• sodelovanje pri domskih aktivnostih in bogatenje življenja v dijaškem domu,
• priporočila vzgojiteljev in drugih oseb, ki dobro poznajo stanje v družini oziroma okolju, iz katerega dijak prihaja.

Izpolnjeno vlogo je potrebno oddati do vključno 15. 04. 2017, v tajništvo Dijaškega doma Bežigrad Ljubljana. Vlogo naslovite na Domski Sklad. O dodelitvi denarne pomoči odloča odbor Domskega sklada. Vsak vlagatelj na naslov staršev prejme odločbo, v kateri je opredeljena vsota odobrene podpore. V primeru, ko je vloga zavrnjena, je kratko podan razlog, možnosti ugovora ni.

Tovrstna denarna pomoč Domskega sklada se šteje za darilo fizični osebi in se obdavči po Zakonu o dohodnini kot drug dohodek, po 105. čl. ZDoh-2. Od bruto zneska, ki ga DS odobri dijaku, se ob izplačilu obračuna in plača akontacija dohodnine v višini 25% , za kar je potem zmanjšan neto znesek, ki je namenjen pokritju oskrbnine. O dohodku (darilu) mora izplačevalec Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, poročati Finančni upravi RS. Šteje se, da je prejemnik dohodka dijak. Za namen poročanja bo DDBL potreboval sledeče PODATKE DIJAKA: Priimek, ime, stalno bivališče, davčni urad stalnega bivališča, davčno številko in EMŠO.

 Andrej Tomše predsednik Domskega sklada

mag. Nataša Erjavec ravnateljica

DOBRODELNA AKCIJA "POVEZANI ZMAGUJEMO"

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje zbiramo šolske potrebščine za otroke in mladostnike, ki živijo v materijalni stiski.
Akcija traja do 29.3.2017. Svoj prispevek oddajte pri svojem vzgojitelju.

 

MEDDOMSKI TURNIR V ODBOJKI

Letošnji meddomski turnir ljubljanskih dijaških domov je potekal dne 1. in 15. februarja 2017 v telovadnici SGGOŠ. Sodelovalo je pet dekliških ekip (iz DDB, DDV, JDD, DDIC in DDP) in štiri fantovske (iz DDB, JDD, DDIC in DDP). Igrali smo po sistemu vsak z vsakim.
V fantovski ekipi našega doma so igrali: Jaka Konec (kapetan), Dejan Jere, Blaž Žnidaršič, Jan Marksl, Toni Plut, Nino Martini in Luka Fendre.
V dekliški ekipi pa so sodelovale: Lea Novosel, Ksenija Kominka, Ana Gregorn, Katja Stenšak, Neja Iskra, Lorena Pezdirc in Neža Škrlj.
Fantje so osvojili odlično 2. mesto in se uvrstili naprej. Čestitamo!

 

INFORMATIVNI DAN IN VPIS V DIJAŠKI DOM 2017

Petek, 10. februar 2017, od 08.00 do 19.00 

Sobota, 11. februar 2017, od 08.00 do 14.00


Vsi, ki želite bivati pri nas izpolnite Prijavnico za sprejem v dijaški dom in jo pošljite na naš naslov do 4. 4. 2017. Prijavnico lahko oddate le v en dijaški dom. 

Vpis v Dijaški dom Bežigrad Ljubljana bo potekal v istem času kot vpis v srednje šole. O postopku vpisa boste v začetku junija obveščeni po pošti. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali na telefonskih številkah 01-5342-867 in 01-5340-061 (svetovalni delavec Samo Lesar).

 

 

ZMAGOVALNI VIDEO 

Zmagovalni prispevek na natečaju za najboljši video, ki ga je organiziral Zavod Etnika in ozavešča o tveganjih in nevarnostih iger na srečo, je bil letos kratki film Dijaškega doma Bežigrad Ljubljana.

"Ne zakockaj svoje prihodnosti" je projekt informiranja in osveščanja, ki javnost informira in osveščal o tveganjih pri igranju iger na srečo in o negativnih posledicah za posameznika, njegove bližnje in celotno družbo ko hazardiranje uide izpod nadzora.

IGRE BREZ MEJA

V lanskem šolskem letu smo začeli sodelovati z Dijaškim domom Postojna. Skupaj se dobimo v Ljubljani ali v Postojni, kjer organiziramo različne dejavnosti za druženje. Lani smo skupaj odigrali turnir v nogometu, imeli ples in tekmovali v kmečko gozdarskih igrah.

Letos smo dijake iz Postojne povabili k nam na Igre brez meja. Igre so pripravili in izvedli dijaki skupine A4. Zaradi muhastega vremena, smo igre na koncu izpeljali kar v jedilnici. Vzdušje je bilo še kar tekmovalno, predvsem pa so se zabavali ob raznolikih igrah, ki so jim jih pripravili naši dijaki. DDB je imel na igrah dve, Postojna pa kar tri ekipe. Na koncu pa sta si prvo mesto delili ekipa Jaro mafija iz Postojne in B1 iz DDB. Po razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad smo se že dogovorili, da bomo letos naša druženja nadaljevali preko nogometa, plesov, iger in tudi izletov v gore.

Izmenjave izkušenj, obiskovanje drugih dijaških domov v Sloveniji in izleti so zanimivi tako za dijake in dijakinje kot tudi za vzgojitelje. Upamo, da se nam pri tem druženju sčasoma pridružijo še drugi dijaški domovi. Hvala dijakom in dijakinjam ter vzgojiteljema iz Postojne za obisk in upam, da se kmalu ponovno vidimo.

 

 

OBVESTILO O NASTANITVI V DIJAŠKI DOM

Spoštovani starši, spoštovani/-a dijak/–inja!

Počitnice se počasi iztekajo in približuje se čas, ko se bo potrebno ponovno vrniti v šolske klopi. Želeli bi, da bi vrnitev v šolske klopi potekala prijetno.

Vabimo Vas k nastanitvi v Dijaški dom Bežigrad Ljubljana, ki bo v sredo, 31. 8. 2016, ob 15.00 uri v jedilnici dijaškega doma. Najprej bomo imeli krajši informativni oz. predstavitveni sestanek, nato pa Vas bo sprejel matični vzgojitelj dijaka/nje.

Za starejše dijake pa bo nastanitev potekala v sredo, 31. 8. 2016 ob 17.00 uri v jedilnici dijaškega doma.

Ob prihodu naj novi dijaki/-nje s seboj prinesejo 1 fotografijo, na katero na zadnjo stran čitljivo, s tiskanimi črkami napišite svoje ime, priimek, in sobne copate.

Dom nudi dijaku celotno oskrbo (zajtrk, kosilo in večerjo) ter uporabo domske posteljnine. Osebno garderobo nosijo dijaki/-nje vsak teden domov.

OPOZORILO: Na dan sprejema - 31. 8. 2016 – prehrane še ni.

Želimo vam prijeten preostanek počitnic.

PREBUJANJE NARAVE v DDB

S toplejšimi dnevi in več sonca, se je narava začela prebujati. Čakali smo na pravi trenutek in zadnje četrtkovo popoldne v marcu izkoristili, da tudi mi pripravimo naš zeliščni vrt na novo sezono.

Prejšnja leta smo imeli v atriju en zelenjavni vrtiček in zeliščne grede. Zelišča smo čez poletje pridno nabirali in sušili, da smo si z dijaki pozimi lahko kuhali čaje: mete, melise, žajblja, materine dušice,trpotca,ognjiča in sivke. Zelenjavni vrt se je izkazal za precej neuporaben za dijake, saj je največ pridelkov ravno v času poletnih počitnic.

Letošnja novost: zelenjavni vrt smo spremenili v zeliščnega. Tako se bodo čebele celo pomlad in pletje lahko pasle na sivki, materini dušici, koromaču, žajblju, rožmarinu in vinski rutici. Za dodatne arome pa smo pustili na vrtu še luštrek, drobnjak in baziliko.

To popoldne smo na vrtu skupaj preživeli : pridni fantje, vzgojitelji in vzgojiteljice, ter dekle, ki še ni spretna v vrtnarjenju, je pa dobra fotografka ; ) Sedaj pa bo svoje naredilo sonce, dež in malo dodatnega zalivanja v vročih poletnih dneh.

PLES Z ANSAMBLOM BORŠT

V sodelovanju z ansamblom Boršt smo organizirali ples. Ni manjkalo dobre volje in veselja. Preverite v galeriji z klikom na sliko.

 

 

BOŽIČKA VSEM 2015

Dijaški dom Bežigrad že enajst let zapored organizira dobrodelno akcijo Božička vsem. Vsaka ima svoj čar in tudi letošnja je bila polna dobre volje. Dom z akcijo združuje dva namena: organizacijo pestrih dogodkov za dijake, kot popestritev prednovoletnega prazničnega časa in zbiranje prispevkov, ki jih nato podari organizaciji Rdeči Križ. Organizacija s prispevki kupi darila osnovnošolcem iz socialno šibkih družin, ki jih prejmejo na zaključni prireditvi.

Pri organizaciji in izvedbi akcije vsako leto sodeluje veliko število dijakov in vzgojiteljev. Začeli smo z otvoritvenim koncertom Adija Smolarja, nadaljevali z licitacijo slaščic, nato pa organizirali filmski maraton, tombolo, impro gledališče in zaključili z Božičkovim plesom. Celotna akcija se na koncu zaključi z obdaritvijo otrok. Pri tem sodelujemo s Srednjo Vzgojiteljsko šolo, ki pripravi lutkovno igrico, dijaški dom priskrbi Dedka mraza in njegove pomočnike, letos so to bili tudi plesalci hip-hopa. Seveda ne manjka tudi kratek program.

V letošnji akciji smo skupaj zbrali 804,23 eura. Otroci pa so iz doma odhajali s toplimi nasmeški na obrazu, polni dobre volje in navdušenja.

TEKMOVANJE V MEDDOMSKEM NOGOMETU

V torek, 22. 12. 2015 je v telovadnici Jegličevega DD potekalo meddomsko tekmovanje v malem nogometu. Pomerili smo se         z ekipami DD Janeza Levca , DD Ivan Cankar in z DD Jeglič. Vse ekipe smo gladko premagali in prikazali napadalen nogomet. Še veliko bo potrebno narediti za napredovanje v naslednjo stopnjo tekmovanja, predvsem v fazi obrambe. Ekipo DD Bežigrad so sestavljali dijaki: Konec Jaka, Rok Grmovšek, Zajc Damjan, Edin Baltić, Ćehić Ervin, Dominik Gašparc Kovač, Koštić Samir, Hazret Dulić, Elvedin Dizdarevič in Kalin Gregor. 

Nogomet igramo vsak ponedeljek in vsako sredo v veliki telovadnici Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole. Povprečno na nogometu sodeluje od 20-25 dijakov, včasih pa tudi več. Veliko igralcev igra dobro, zato je bila izbira igralcev, ki bodo dom predstavljali na domskem tekmovanju težka. Letos smo se odločili, da bodo dom zastopali samo igralci, ki ne trenirajo v klubih, temveč se redno udeležujejo interesne dejavnosti nogomet. Dijaki so upravičili velika pričakovanja in dijaški dom zastopali na tak način, da smo lahko na njih ponosni.

SKRITI ZAKLAD OKTOBER 2015

Kako najbolje spoznati dijaški dom v vsej njegovi zapletenosti vonjev, hodnikov in osebkov?
Sodeluješ v igri skriti zaklad. Letos smo SKRITI ZAKLAD organizirali samo za novince. Natančneje, samo za 4 novince iz vsake vzgojne skupine. 2 dijaka in 2 dijakinji. Morda mislite, da je cilj igre, da najdete zaklad, ki smo ga skrili?
V bistvu se s svojo ekipo, pregibate, prerišete, prepojete,.... čez 12 izzivov. In na koncu morda dobite nagrado. Morda.
V igri SKRITI ZAKLAD pojete, repate, deklamirate Kosovelove pesmi, iščete najbolj nesmiselne predmete v dijaškem domu, rišete vzgojitelje, poskušate dobiti izhod do 3.00 zjutraj, odgovarjate na najbolj očitna vprašanja ( npr. Za kateri nogometni klub navija nočni vratar, kaj je bilo v ponedeljek za zajtrk, koliko dvoposteljnih sob je v domu,....), se dokazujete tudi v fitnesu z nenavadnimi in kreativnimi postavitvami,...
Letos smo za nagrade podelili nekaj sladkarij in kup wc-papirja. Kljub temu, da so se dijaki in dijakinje težko odločili za sodelovanje, so na koncu skoraj vsi povedali, da jim ni bilo žal.

ODBOJKARSKI TURNIR DDB 2015


Zdaj že kar tradicionalni jesenski turnir DDB je tudi letos uspel pritegniti k sodelovanju prav vse vzgojne skupine v našem domu. Od sredine septembra do druge polovice oktobra so se tako ob sredah med 17:00 in 19:00 na dveh igriščih velike telovadnice SGGOŠ hkrati odvijale odbojkarske tekme med ekipami posameznih vzgojnih skupin. Skupaj je bilo odigranih 28 tekem.
Igrali smo po že ustaljenem sistemu, v katerem so se najprej pomerile ekipe vzgojnih skupin vsaka z vsako znotraj posameznih stavb. Po dve najboljši iz vsake stavbe sta se uvrstili naprej. Teh šest ekip se je ponovno srečalo vsaka z vsako v dveh tekmovalnih skupinah, ki ju je določil žreb. Letos so bile to naslednje ekipe: A1, A4, B1, B3, C1 in C2

V skupini A so igrali:
Ekipa B1: Jaka Konec, Dejan Jere, Blaž Žnidaršič, Miha Brezavšček, Andraž Kuštrin, Katja Stenšak in Tjaša Zupanc
Ekipa C2: Tilen Huzjak, Jernej Čuk, Taras Fras, Tine Mlakar, Uroš Palčič, Aleks Kostanjšek, Blažka Kuštrin, Mija Tonkli
Ekipa A4: Rok Grm, Tim Hvala, Jure Bončina, Mitja Mohar, Martina Komac, Ksenija Toš in Nika Lavrič

Rezultati:
B1 : C2 – 2 : 1
B1 : A4 – 0 : 2
A4 : C2 – 1 : 2

V skupini B so igrali:
Ekipa A1: Dominik Gašparac Kovač, Andraž Gerbec, Jan Marksl, Nejc Klemenčič, Matej Mavko, Katarina Gorenc, Vita Hrovat in Tina Wanek Perschl
Ekipa C1: Nika Vajnhandl, Lara Rošker, Žiga Humljan, Tomaž Iskra, Tilen Virant in Tom Virant
Ekipa B3: Tadeja Peternel, Ivana Aleksić, Maša Vončina, Žiga Abram, Rok Strle in Gregor Tekavčič

Rezultati:
A1 : B3 – 2 : 1
A1 : C1 – 1 : 2
B3 : C1 – 0 : 2

Zaradi izenačenega izida v tekmovalni skupini A, sta se ekipi B1 in C2 srečali ponovno in v finale se je nato uvrstila ekipa B1.
V finalu sta najboljši dve ekipi iz vsake skupine igrali za 1. mesto, drugouvrščeni iz obeh skupin pa za 3. mesto.
Za 3. mesto sta se tako pomerili ekipi A1 in B1, za 1. mesto pa ekipi C1 in A4

Rezultati:
A1 : B1 – 1.set: 16 : 25, 2.set; 22 : 25
C1 : A4 – 1.set: 24 : 26, 2.set; 25 : 17, 3.set: 15 : 9

Končni izid tekmovanja:
mesto: ekipa vzg. skupine C1
mesto: ekipa vzg. skupine A4
mesto: ekipa vzg. skupine B1

Poleg omenjenih igralcev/-lk gre priznanje prav vsem sodelujočim, ki ste sprejeli izziv in tako soustvarjali družabno športno povezovanje in merjenje moči na tem širšem polju dijaškega doma.. S skupnim sodelovanjem in vašo odzivnostjo smo tako uspeli odigrati prav vse predvidene tekme v razpoložljivih časovnih terminih telovadnice. Zaključili smo s podelitvijo priznanj in pogostitvijo za ekipe, ki so se uvrstile v finale in prostovoljce.
Vtisi so gotovo raznoliki in kompleksni, kot je bilo celotno dogajanje, ki ga je nemogoče strniti v nekaj stavkov. Skozi oči organizatorja je bilo dogajanje ves čas intenzivno, organizacijsko ustvarjalno, povezovalno, včasih zabavno, komično, srčno, tekmovalno napeto.. Lahko smo videli veliko improvizacije kot tudi presenetljivo kvalitetne igre, posebej v finalu. Pri preboju ekip v finale je bila bolj kot izkušenost in tehnična opremljenost posameznih igralcev/-lk odločilna srčnost in povezanost ekipe, nezanemarljiv vpliv pa je imela tudi fizična prisotnost matičnih vzgojiteljev med samim tekmovanjem.
Pri organizaciji ste sodelovali: Dominik Gašparac Kovač v vlogi sodnika in organizatorja odbojkarske ekipe A1, zanesljiv sodelavec pri organizaciji, Blaž Dolgan, Jaka Konec, Mitja Mohorič in Bilal Skenderovič v vlogi sodnikov, Pia Traunšek, Denisa Zida in Neja Iskra, stalne sodelavke pri semaforjih, Blaž Žnidaršič, Danijel Vrtovec in Anže Štremfelj, fotografija ter mnogi, ki ste se vključevali priložnostno in z veseljem!
Hvala vsem!
Redna odbojka poteka odslej vsako sredo med 17: 30 in 19:00 v isti telovadnici
Letos nas čakajo nas še tekme meddomskih turnirjev za fante in dekleta, ki bodo predvidoma po novem letu. Lepo vabljeni!

SNEMANJE FILMA AJDA

Dijaki so izrazili željo, da bi radi posneli srhljivko, tako da se je razvoj zgodbe in scenarija začel odvijati v to smer. Ustvarjali smo zgodbo in delali na scenariju, kateri bi bil najbolje izvedljiv za snemanje v našem domu. Dijaki so si razdelili filmske vloge, ostali pa smo si razdelili vloge tehnične ekipe (zvok, klapa,...)

Snemanje samega filma je potekalo v dijaškem domu dva vikenda. Dijaki so ta čas ostali v domu in ustvarjali film pod vodstvom mentorja Miša Šušaka in Amela Hodžića. 

Premiera filma je bila v dijaškem domu 13.05.2015. Odzvalo se je precejšnje število dijakov našega doma, odzivi občinstva so bili zelo dobri in naslednje leto se filmske delavnice namerava udeležiti še več dijakov. Med tem je film tudi že objavljen na YouTube strani

DRŽAVNI PODPRVAKI V KOŠARKI ZA DIJAKE MED DIJAŠKIMI DOMOVI V SLOVENIJI V ŠOLSKEM LETU 2014/15

Grega JERMAN
Rok STERLE
Rok GERMOVŠEK
David URBIHA
Tim HVALA
Gregor TEKAVČIČ
Jure BONČINA in
Jan KOCMAN.

 

ČESTITKE ZA USPEH IN HVALA!