Od 25. 6. do 1. 7. smo organizirali in izvedli poletni tabor, namen katerega je bil sprostitev v naravi, zabava, aktivnost, učenje novih veščin in spretnosti, preseganje lastnih meja, medkulturni dialog, sklepanje novih znanstev in prijateljstev, predvsem pa medsebojno povezovanje. Na nivoju medosebnih odnosov in tudi širše; povezovanje različnih idej, praks, kultur, organizacij in s tem medsebojno učenje in bogatenje.

Prepričani smo namreč, da je družba preveč razslojena, da se preveč poudarja medsebojne razlike in da je potrebno iskati skupne točke ter prispevati svoj delež k bolj pravični družbi, ki ne izključuje.

Na taboru je sodelovalo 14 mladostnikov. Od tega 7 dijakov Dijaškega doma Bežigrad Ljubljana in njihovi vrstniki iz drugih okolij. V ekipi vodij smo bili trije vzgojitelji Dijaškega doma Bežigrad, vzgojitelj dijaškega doma Tabor in študentka programa Erasmus na Fakulteti za socialno delo.

Spodbujamo aktivnost, izzive in povezanost z naravo, zato smo šotorili na jasi sredi gozda, vsak dan veliko hodili in se preizkušali v raznih dejavnostih: plezanje na naravni steni, vožnja s kanuji po Bohinjskem jezeru, kopanje v Bohinjskem in Blejskem jezeru ter vzpon na Črno prst. Marsikdo se je moral pošteno potruditi pri soočanju s kakšnim od dnevnih izzivov. Čeprav je bilo včasih težko, nam bo ostalo v spominu predvsem vse tisto, kar je bilo čarobno.

Projekt so na različne načine podprle in omogočile številne organizacije: Center Janeza Levca, Dijaški dom Tabor, Dijaški dom Postojna, Vzgojno-izobraževalni zavod Frana Milčinskega Smlednik, stanovanjska skupina Ježek, Kralji ulice, CSD Šiška, CSD Laško, CSD Medvode, Fakulteta za socialno delo, Zavod za kulturo Bled, Pac Sports in Bohinj ECO hotel.

Zahvala vsem in vsakomur za zaupanje, podporo in sodelovanje.